Transport gratuit la comenzi peste 250 RON

Primele rețete pentru diversificarea bebelușului

Primele rețete pentru diversificarea bebelușului

Medicii pediatri recomanda varsta de 6 luni ca fiind potrivita pentru inceperea diversificarii. Insa, in cazuri exceptionale, poti incepe sa folosesti alimente incepand cu patru luni.

Pentru ca bebelusul nu are dantura formata la aceasta varsta, se recomanda ca alimentatia sa fie realizata pe baza de piureuri.

Dragi mamici, tineti cont ca flora intestinala a bebelusului vostru nu este inca formata. Asa ca nu ii agresati stomacelul oferinde-i o cantitate mare din prima.

Va recomand ca diversificarea sa fie blanda, pas cu pas. Asadar, puteti incepe prin a-i oferi bebelusului un fresh de fructe si legume timp de 2 saptamani. Puteti face diverse combinatii din urmatoarele fructe si legume: mar, morcov, para, sfecla. Incepeti cu 10 ml, pe care i le dati bebelusului cu lingurita, primele 3 zile. Cresteti cantitatea progresiv, pana cand bebelusul tau ajunge sa manance circa 60 – 100 ml de suc.

Apoi puteti trece la piureuri, la inceput mai zemoase.

Foloseste o bavetica impermeabila si vesela din materiale naturale (https://www.anastasialove.ro/c/diversificare)

Iata cateva retete potrivite pentru bebelus:

  1. Piure din cartof dulce si pastarnac

1 cartof dulce

½ pastarnac

Se fierb cartoful dulce si pastarnacul la abur timp de 20-30 de minute.

Se poate adauga patrunjel proaspat.

Se mixeaza cu cantitatea necesara de apa sau lapte pana se obtine consistenta dorita.

  1. Piure din morcov, afine si un strop de nucsoara

3 morcovi potriviti

1 ceasca de afine

1 praf de nucsoara

Se fierbe morcovul la abur timp de 20 de min.

Se adauga afinele. Morcovul, impreuna cu afinele se fierb la abur inca 5 minute.

Se adauga un praf de nucsoara

Se pun la blender cu apa ramasa, astfel incat piureul sa aiba consistenta dorita de bebelusul tau.

  1. Piure din mango si banana

1 mango

1 banana

Mango-ul, impreuna cu banana se firb la abur timp de 5 minute.

Se mixeaza pana cand devine o compozitie omogena.

  1. Piure din cartof dulce, dovlecel si praz

1 cartof dulce

1 dovlecel

1 praz

Cartoful dulce se fierbe la abur timp de 20 de minute.

Se adauga dovlecelul si prazul si se fierb inca 10 minute.

Se mixeaza cu cantitatea de apa ramasa din abur sau se scurge apa si se agauga lapte.

  1. Piure din dovlecel, cartof dulce si broccoli

1 cartof dulce

½ dovlecel

2-3 buchetele de broccoli

Se fierbe la abur cartoful dulce timp de 20 de minute.

Se adauga dovlecelul si broccoli-ul si se mai lasa la abur inca 10 minute.

Se mixeaza cu cantitatea de apa/lapte pana cand devine o compozitie pe care bebelusul tau sa o prefere.

  1. Piure din mar, baby spanac si zucchini

2 mere

½ zucchini

200 g frunze de babay spanac

Merele si zucchini-ul se curata de coaja si se taie cubulete. Se fierb la abur timp de 15 minute.

Se adauga frunzele de spanac si se mai lasa la abur inca 5 minute.

Se poate adauga o lingurita de unt sau lapte si se mixeaza.

  1. Piure din cartof dulce si mango

1 cartof dulce

1 mango

Cartoful dulce se fierbe la abur timp de 20-30 de minute.

Se adauga Mango. Se mixeaza.

  1. Piure din avocado, banana si pudra de roscove

1 avocado

1 banana

1 lingura zeama de lamaie

1 lingurita pudra de roscove

Avocado si banana se mixeaza sau se paseaza cu furculita. Se adauga zeama de lamaie si pudra de roscove si se amesteca pana cand devine un piure omogen.

  1. Piure din paste, rosii si busuioc

30 g paste integrale

4-5 rosii cheri

busuioc proaspat

1 catel de usturoi

1 lingura de ulei de masline

Se pun la fiert pastele integrale.

Rosiile se oparesc in apa fiebinte, se decojesc si se pun la blender.

Intr-o tigaie mica se pun pe foc uleiul de masline, rosiile blenduite si catelul de usturoi pisat. Se lasa la foc mic pana cand cantitatea scade la jumatate.

Se amesteca cu pastele si se blenduiesc pentru ca bebelusul sa poata inghiti usor.

  1. Piure din morcovi, afine si mar

2 morcovi

1 mar

1 ceasca de afine

Se curata morcovul si marul de coaja.

Se fierb morcovul si marul la abur timp de 20 de minute.

Se adauga afinele si se mixraza.

Aboneaza-te la newsletter

Fii la curent cu promotiile noastre si ofertele speciale in orice moment!

Am citit si accept politica de confidentialitate

🍪 Acord folosite cookie-uri

Website-ul nostru utilizează tehnologia de tip cookie pentru a vă oferi un serviciu web mai bun și personalizat. Datele stocate de fișierele de tip cookie utilizate pe Website-ul nostru nu arată niciodată detalii personale în baza cărora să poată fi stabilită o identitate individuală. Puteti citi aici politica noastra de cookies.

Alege din lista urmatoare doar cookie-urile pe care le doresti

ACCEPT TOATE COOKIE-URILE ACCEPT DOAR COOKIE STRICT NECESARE REFUZ